Tarina

Sulkapallovalmennus­keskuksen synty

Suomalaisessa sulkapallossa on vain harvoja seuroja, jotka pystyvät tarjoamaan pelaajilleen kokonaisvaltaista yksilöllistä valmennusta, ja ne harvatkin vain muutamille huipuilleen. Monelle pelaajalle ryhmätreenit ja niissä saatu henkilökohtainen ohjaus riittää, mutta monet varmasti hyötyisivät myös pienryhmä- ja yksilövalmennuksesta. Pienemmissä seuroissa ei välttämättä riitä valmentajia pyörittämään edes perusryhmätreenejä, ja varsinkin maakunnissa pula valmentajista tuntuu olevan suuri.

Olen itse työskennellyt valmennus-/ ja junioripäällikkönä sekä suuressa että keskikokoisessa seurassa, ja tiedän seuratoiminnan haasteet tässä asiassa. Seuroja sitovat taloudelliset haasteet – ryhmien on tuotettava kulujensa verran – sekä jäsenten tasapuolinen kohtelu ts. junioreilla ei saisi maksattaa edustusurheilijoiden kuluja. Yhtälö on vaikea, ja ainakin itse tuskailin monesti sen kanssa, että aikaa keskittyä kunnolla yksittäisiin pelaajiin ei vain ollut.

Näitä mietiskellessäni alkoi ajatus omasta valmennuskeskuksesta muotoutua. Toisaalta tarjoan perusvalmennusta, jossa olen fyysisesti samalla kentällä yhden tai muutaman pelaajan kanssa, toisaalta nykyaikaisesti etävalmennuspalveluita, joiden näkisin olevat iso apu pienempien paikkakuntien pelaajille. Näin Sulkapallovalmennuskeskus Rajasärkkä käynnisti toimintansa 2020!

En halua vetää pelaajia pois omien seurojensa harjoituksista tai kilpailla seuratoiminnan kanssa, vaan tarjoan lisäpalvelua seuratoiminnan rinnalle helposti saavutettavassa muodossa.

Antti Rajasärkkä, perustaja

Pääsky

Pääsky

Logossa liitelevä pääsky on peräisin suomalaisen urheilun suurmiehen, Lauri ”Tahko” Pihkalan ehdotuksesta. Tuomo Tennilä kuvaa kirjassaan Puoli vuosisataa sulkapalloa Suomessa: SSuL-FBaF 1954-2005, miten liiton perustamisen aikohin lajin suomenkielisestä nimestä käytiin kovaa keskustelua, ja kansainvälistä ”badmintonia” myös käytettiin ”sulkapallon” rinnalla. Tahko Pihkala kehitteli lajille uuden suomenkielisen nimen: pääskypallo. Se ei kuitenkaan saanut kannatusta, ja niin me nykyään pelaamme sulkapalloa.

Pääsky pääsee nyt kuitenkin liitämään Sulkapallovalmennuskeskuksen väreissä!