SM 2021, osa 2: nelinpelit

Miesten nelinpelissä on muodostettu useita uusia pareja, joka sekoittaa pakkaa mielenkiintoisesti. Naisten nelinpelissä ja sekanelinpelissä puolestaan on selkeät ennakkosuosikit, jolloin mielenkiinto kohdistuu ennenkaikkea siihen, mitä suosikkien takana tapahtuu.

XD Miikka+Anne SM2018

Miesten nelinpeli

Kisaan lähteen ykkössijoitettuna pari Anton Kaisti/Jesper Paul. Antonilla mestaruuksia riittää sekä nelinpelistä että sekanelinpelistä, mutta Jesper metsästää ensimmäistään. Heidän kaavioneljännekseensä olisi tyrkyllä karsinnasta jokeripari Ville Lång/Pekka Ryhänen. Ville ja Pekka lasketaan tietysti jo jäähdyttelijöiksi, mutta täytyy muistaa, ettei siitä ole kuin kaksi vuotta, kun he olivat viimeksi SM-finaalissa, jossa hävisivät lopulta suhteellisen niukasti Antonille ja Oskari Larkimolle (22-20, 21-15). Tämä herkkupala on siis luvassa lauantai-illan puolivälierässä. Kristallipalloni kertoo, että Anton ja Jesper selvittävät haasteen, ja jatkavat välieriin.

Toisessa neljänneksessä 3/4-sijoitettuina ovat Toni Alho ja Matias Viljakainen. He varmasti selvittävät Jaakko Kohtalan ja Hannu Takalan haasteen, mutta puolivälierässä vastaan tulee joko Teemu Lahtinen/Eero Lauri tai Tommi Saksa/Iiro Suomalainen, joitten kohtaaminen ensimmäisellä kierroksella on kyllä niin avoin kuin mahdollista. Meneekö voitto nuoremmille Teemulle ja Eerolle vai pitkään mukana olleille Tommille ja Iirolle? Veikataan nuoria, eli Teemu ja Eero puolivälierään, josta myös tulee todella tasainen. Siinä ensimmäisen voiton luoma itseluottamus kantaa voittoon asti, joten Teemu ja Eero jatkavat välieriin.

Kolmannessa neljänneksessä suurin odotusarvo kohdistuu puolivälierään, jossa näyttäisivät kohtaavan Henri Aarnio/Marko Pyykönen ja Tony Lindelöf/Joakim Oldorff. Henrillä ja Markolla on mestaruuksia taskussaan takavuosilta, mutta mikä on tämänhetkinen iskukyky? Tony ja Joakim ovat puolestaan olleet nelinpelissä tasaisen kovia, silloin kun sitä ovat pelanneet, joten ennakoisin tämän olevat kallellaan Tonylle ja Joakimille.

Alimmassa neljänneksessä puolivälieriin itsensä pelaavat selvästi Jesper von Hertzen/Robin Jäntti ja Miika Lahtinen/Jere Övermark. Tästäkin puolivälierästä voi odottaa jännittävää. Robin on tuore juniorien suomen mestari, joka nyt parikseen rauhoittavaa kokemusta Jesperin muodossa. Miika ja Jere puolestaan lähtevät kisaan kakkossijoitettuina. Olisiko tässä yllätyksen paikka? Jesper ja Robin välieriin?

Välierät

Anton Kaisti/Jesper Paul Teemu Lahtinen/Eero Lauri: ykkössijoitetut Anton ja Jesper pitävät pintansa ja kuittavaat paikan finaaliin vakuuttavalla esityksellä.

Tony Lindelöf/Joakim OldorffJesper von Hertzen/Robin Jäntti: Mielenkiintoinen ottelu, jossa pitäisin Tonya ja Joakimia kuitenkin ennakkosuosikkeina.

Loppuottelu

Anton Kaisti/Jesper PaulTony Lindelöf/Joakim Oldorff: Anton ja Jesper pelaavat tässäkin kliinisen ottelun. Luvassa on hyviä palloralleja, mutta Anton ja Jesper etenevät jatkuvasti muutaman pisteen johdossa vääjäämättä koko ottelun voittoon.

Naisten nelinpeli

Moninkertaiset suomenmestarit Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström lähtevät kisaan ylivoimaisina ennakkosuosikkeina. Mukana on vain 10 paria, joten ensimmäisellä kierroksella pelataan ainoastaan yksi ottelu. Siinä kohtaavat Pihla Mäkelä/Noora Nokkala ja Sai Abhijna Brahmakal/Aino Övermark. Vanhemmat juniorit Pihla ja Noora ottanevat tästä paikan puolivälieriin.

Puolivälieristä nostetaan esille kaksi:

Sarah Asfar/Elina NiiranenHenna-Leena Lindberg/Nella Siilasmaa: luvassa perinteisen kova naisten nelinpeli, jossa pelataan varmasti pitkiä palloja. Se voittaa, joka pystyy ja uskaltaa ottaa riskejä ja lähteä ratkomaan palloja etukentällä sortumatta kuitenkaan virheisiin. Tuntuu siltä, että Sarah ja Elina olisivat tässä edellä, joten povaan heille välieräpaikkaa.

Pihla Mäkelä/Noora NokkalaNoora Ahola/Linnea Vainula: normaalitilanteessa sanoisin, että Noora ja Linnea olisivat selvästi ennakkosuosikkeja, mutta mikä on tilanne nyt? Molemmilla edellinen virallinen kilpailu on lähes vuosi sitten, kun taas juniorit Pihla ja Noora ovat kisanneet tänä syksynäkin jo useamman kisan. Miten tämä näkyy kentällä? Uskon kuitenkin, että Noora ja Linnea vievät voiton, mutta ottelu voi olla paljon ennakoitua tasaisempi.

Välierät

Mathilda Lindholm/Jenny NyströmSarah Asfar/Elina Niiranen: Mathilda ja Jenny jatkavat marssiaan kohti finaalia ilman vaikeuksia.

Noora Ahola/Linnea VainulaJannica Monnberg/Heidi Puro: tästä välierästä saadaan paljon jännittävämpi näytelmä. Jannica ja Heidi ovat molemmat hyvin hyökkääviä pelaajia: Heidillä on todella kovat lyönnit takaa, Jannica on puolestaan erikoistunut etukentän hallintaan. Nooralla ja Linnealla ei puolestaan ole vastaavaa hyökkäyspelotetta, joten oletan heidän pyrkivän hidastamaan tempoa ja pitämään huolta siitä, että pallo päätyy varmasti riittävän korkeana takaviivalle saakka, samalla valmiina kääntämään puolustus vastahyökkäykseen, jos Heidi ja Jannica lähtevät hyökkäämään huonoista paikoista. Klassinen asetelma naisten nelinpeliin, jossa kärsivällisempi pari voittaa. Tällä kertaa uskon siihen, että Jannican ja Heidin hyökkäys on hieman Nooran ja Linnean puolustusta vahvempi, ja he etenevät finaaliin.

Loppuottelu

Mathilda Lindholm/Jenny Nyström Jannica Monnberg/Heidi Puro: Mathilda ja Jenny jatkavat tässäkin suvereenia näytöstään ja nappaavat kolmannen mestaruutensa yhdessä.

Sekanelinpeli

Sekanelinpelissä on naisten nelinpelin tapaan yksi pari ylitse muitten: ykkössijoitetut Anton Kaisti ja Iina Suutarinen. Lauantaiaamuun mahtuu kuitenkin jännitettävää:

Jere Övermark/Elina Niiranen Robin Jäntti/Jannica Monnberg: paperilla tasaiselta vaikuttava kohtaaminen. Jere ja Elina ovat tasaisen vahvoja pitempään tällä tasolla pelanneita, kun taas Robin ja Jannica nousevia nelinpeleihin panostavia junioreita. Veikkaan tässä, että juniorit vievät voiton ja passittavat 3/4-sijoitetut katsomoon.

Petter Kroneld/Paula PetäysQ2: Ananda Galvani Danisvara/Oona Tapola: vasta senioreina tälle tasolle nousseet Petter ja Paula saavat vastaansa karsinnasta juniorit. Veikkaan juniorien jatkavan lentoaan seuraavalle kierrokselle.

Eemi Seppälä/Heini IhalainenMiikka Väisänen/Anne Hintsala: kisan 3/4-sijoitetut Miikka ja Anne ovat hyvin klassinen sekanelinpelipari, jossa Anne hoitaa pallot alas verkolta ja Miikka kaiken takaa ja välillä muualtakin. Ja heille täytyy antaa tunnustusta siitä, että he ovat erittäin hyviä siinä, mitä tekevät. Odotettavissa tiukka peli, mutta Miikka ja Anne lopulta kuitenkin voittoon.

Ville Lång/Mathilda LindholmJulius von Pfaler/Jenny Nyström: kierroksen viimeinen ottelu on myös ehkä mielenkiintoisin. Ville ja Mathilda ovat varmasti vahva pari, varsinkin kun Ville pääsee peliin la-aamuna varsin hyvävoimaisena. Jenny on suomen paras etupelaaja, mutta Villellä ja Mathildalla lyöntivalikoima voisi riittää toimittamaan pallo hankalammistakin paikoista pois hänen ulottuviltaan. Riittääkö silloin Juliuksen liike peittämään lopun kenttää? Tässä on selvästi olemassa yllätysmahdollisuus, mutta kakkossijoitetut Julius ja Jenny ovat ehdottomasti ennakkosuosikit, joitten oletan lopulta voiton ottavan.

Puolivälierät

Anton Kaisti/Iina SuutarinenJuha Honkanen/Heidi Puro: Anton ja Iina jyräävät eteenpäin.

Robin Jäntti/Jannica MonnbergAnanda Galvani Danisvara/Oona Tapola: junioreitten tasainen kohtaaminen. Molemmat parit hävisivät äskeisissä nuorten SM-kisoissa voittajaparille Joakim Oldorff/Julia Salonen varsin samanlaisin lukemin, joten mielenkiintoinen kamppailu luvassa. Kristallipallossani välähtelee sellainen fiilis, että Robin ja Jannica olisivat kuitenkin lopulta vahvempia.

Tommi Saksa/Linnea VainulaMiikka Väisänen/Anne Hintsala: taas mielenkiintoinen, tasainen kamppailu. Tommi tunnetaan etenkin kaksinpelaajana, mutta sitä kautta liike riittää varmasti hyvin sekanelinpeliinkin. Ja kun paikka tulee, hän ei varmasti araste antaa pallolle kyytiä. Miikalla ja Annella puolestaan olisi tilaisuus tehdä savolaista sulkapallohistoriaa etenemällä välieriin saakka. Tässä vanhana kuopiolaisena katson peliä sen verran värilasien läpi, että uskon näin myös käyvän.

Eero Lauri/Lilli LauriJulius von Pfaler/Jenny Nyström: jos ja kun Julius ja Jenny selvittivät ensimmäisen esteen, en näe todennäköisenä, että he enää kompuroisivat tässä vaiheessa.

Välierät

Anton Kaisti/Iina Suutarinen Robin Jäntti/Jannica Monnberg: kopio edelliseltä kierrokselta – tasoero on liian suuri ja Anton ja Iina jatkavat ongelmitta.

Miikka Väisänen/Anne HintsalaJulius von Pfaler/Jenny Nyström: samoi kuin edellä, tasoero on nyt liian suuri, ja Julius ja Jenny nopeasti finaaliin.

Loppuottelu

Anton Kaisti/Iina SuutarinenJulius von Pfaler/Jenny Nyström: Tästä saadaan jo kunnon peli aikaiseksi. Oletan kuitenkin, että Anton ja Iina pystyvät puolustamaan niin hyvin, että Julius ja Jenny eivät pysty dominoimaan hyökkäyksellään. Antonille ja Iinalle toinen mestaruus putkeen.

Vantaan Energia Areena

SM 2021, osa 1: karsinnat ja kaksinpelit

Tulevana viikonloppuna se vihdoin tapahtuu: koronarajoistusten ja muitten veivausten vuoksi moneen kertaan siirretyt SM-kisat päästään pelaamaan. Lähtökohdat kisaan ovat kyllä mielenkiintoiset: 1,5 […]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *